Column #31

07-11-2023

Ik hou van dansen en muziek…

Mijn ogen vallen dicht, terwijl ik aan het infuus ‘hang’ waar het magische Lutetium-dotatate zijn weg moet weten te vinden naar de tumoren in mijn lijf. Het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam is loeigroot, maar in deze bescheiden kamer met afgrijselijk groen gekleurde muren heb ik daar weinig weet van. Afgelopen voorjaar begonnen de klachten toe te nemen en snel volgde de conclusie dat een ander behandeltraject noodzakelijk was, wilde ik langer op deze aardbol blijven. Een behoorlijk verklote aardbol, voor mij geen reden om de handdoek in de ring te gooien.

De voorbije zes maanden waren op zijn zachts gezegd ruk te noemen…

Ik ga niet in detail treden, maar neem van mij aan dat leven met kanker een verdomd grote uitdaging is. De fysieke klachten, tjonge! Wat een doffe ellende is dat zeg en zó alles bepalend, en dan heb ik ’t nog geeneens over de mentale gevolgen. Voor mij, maar zeker ook voor mijn gezin. Ze hebben momenteel te maken met een ‘andere vrouw en moeder.’ Samen proberen we te blijven kijken naar de lichtpunten, zonder geforceerd te doen, want soms zijn ze er echt even niet.

Afgelopen weekend waren ze er even wel…

Last-minute besloot ik met iemand naar het Kubusfestival in Middelbeers te gaan. Ik kreeg de kans om journalist en schrijver Marcel van Roosmalen in levende lijven te zien en te horen, ik ben afwisselend fan van hem. In het ouderlijk huis van zijn vader vertelde hij over zijn herinneringen aan De Beerzen, las een aantal columns voor en beantwoordde vragen. Het was kort, krachtig en leuk.

De dag daarop was ik in De Doornboom te vinden, bij het optreden van Afslag de Beerzen. Een groep van ruim twintig opgetrommelde muzikanten, waaronder onze middelste. Wat een geweldig spektakel was dat. Het optreden heeft me weer wakker geschud, want luisteren naar muziek stond op een veel te laag pitje, realiseerde ik me. Oppakken weer Marina! Overigens heb ik nog altijd geen bucketlist, daar blijf ik verre van weg, maar mocht ik ooit weer eens tekeer kunnen gaan op de dansvloer, dan ontzettend graag.

 

“Ik hou nou eenmaal van dansen en muziek…”